Mercur välkomnar Orust kommun som ny kund

Mercur välkomnar Orust kommun!

Vi är glada att välkomna Orust kommun som ny kund och vår första kommunkund. Orust kommun har valt att teckna avtal avseende Mercurs molntjänst och kommer använda sig av Mercur Business Control® – vår lösning för rapportering, analys, budget och prognos.

Mercur har i samarbete med Orust kommun tagit fram en ny lösning för kommunmarknaden avseende Budget och Prognos - BoP. Genom att kombinera Mercurs lösning för ekonomisk planering och uppföljning med Stratsys modul för verksamhetsplanering har cheferna hos Orust kommun fått ett förbättrat stöd där de på ett enkelt och samlat sätt kan följa och planera verksamheten och slipper lägga tid på att leta efter information i flera olika system.

Vi är stolta över att välkomna Orust kommun som vår första kommunkund och ser fram emot att stärka deras arbete kring ekonomisk planering och uppföljning. Genom detta samarbete hoppas vi även kunna hjälpa fler kommuner att effektivisera sina budget- och prognosprocesser. Att ge cheferna ett kraftfullt stöd för planering och uppföljning ligger i linje med vår vision att bidra till effektivisering i hela kommunsektorn."

Ulf Alkelin, VD, Mercur Solutions AB

Målsättningen inför budgetprocessen 2025 är att förkorta tiden från start tills en komplett budget finns på plats genom en effektivisering av de tidigare manuella processerna. Cheferna kan själva se relevant info och mata in sin budget på egen hand, vilket frigör tid för stödfunktioner som administratörer och controllers att arbeta med förbättringar och analysera verksamhetens behov.

Orust kommun har drygt 15 000 invånare. På sommaren mångdubblas antalet människor i kommunen då det är ett populärt besöksmål. Orust är en ö-kommun och i skärgården hittar du välkända platser som Mollösund, Käringön, Gullholmen, Hermanö, Flatö och Malö. Själva Orust är västkustens största ö. Orust ligger sex mil norr om Göteborg och tre mil sydväst om Uddevalla. Kommunen bildades 1971 efter ett antal sammanslagningar. Orust är en typisk landsbygdskommun där omkring 60 procent av befolkningen bor utanför tätort. Kommunen saknar större tätorter. Däremot finns ett pärlband av mindre samhällen längs kusten – framför allt i väster. Kommunens centralort, Henån, är största tätort med omkring 3 000 invånare. Kommunen har ca 1 300 anställda och omsätter drygt 1 400 miljoner kronor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom